ADO Den Haag 0 - 2 NAC Breda
  • Oefenduel
  • Donderdag 10 oktober 2024 13:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft tijdens de interlandbreak een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Eredivisionist NAC Breda. De thuisploeg kende een lastige openingsfase, waardoor zij al vroeg in de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aankeken. Desondanks gaf de Haagse ploeg, met maar liefst vijf officieuze debutanten, in het restant van de wedstrijd niets meer weg: 0-2.

Acht spelers uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag mochten zich deze middag bij het eerste team voegen. Zodoende trad ADO Den Haag met een verjongd elftal aan in het Bingoal Stadion. Nikiema, Sylla, Esajas en Bonis ontbraken vanwege interlandverplichtingen. Tomas, Kilo, Hokke en Schalk maakten tijdens dit oefenduel geen deel uit van de wedstrijdselectie.

ADO Den Haag had het lastig in de openingsfase van de wedstrijd en moest zodoende binnen een kwartier al twee keer de bal uit het net vissen, nadat de uitploeg zeer effectief met de kansen omging. Kuijpers passeerde met een onhoudbaar schot Wentges na tien minuten spelen. Ook Oldrup Jensen was succesvol; hij kopte nog geen drie minuten na de openingstreffer de 0-2 tegen de touwen. De eerste mogelijkheid aan Haagse zijde kwam op naam van Houwaart, maar helaas zag de aanvaller zijn inzet naast het doel verdwijnen. Ook van Mieghem lukte het niet om de aansluitingstreffer te maken, zijn afstandsschot daalde net wat te laat, waardoor hij over ging. In de restant van de wedstrijd gaf ADO Den Haag niks meer weg, maar er gebeurde aan de andere kant van het veld ook weinig. Ruststand: 0-2.

241010ab14084

Met vier wijzigingen begon ADO Den Haag aan de tweede helft. Coremans nam plaats onder de lat en ook El Harchaoui (O19), De Bruin en Maasland verschenen op het veld. In tegenstelling tot de eerste helft was het de thuisploeg die in het tweede bedrijf het initiatief nam en tot verschillende mogelijkheden kwam. Helaas lukten het de Hagenaars niet om in deze goede fase in ieder geval de aansluitingstreffer te maken. Gedurende de tweede helft mochten ook Tammes, Brouwer en Wessling hun officieuze debuut voor de geel-groenen maken. ADO Den Haag verdiende, op basis van de tweede helft, wellicht meer. Echter wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen, waardoor de ruststand eveneens de eindstand was.