ADO Den Haag 3 - 0 Roda JC
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Vrijdag 18 oktober 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag is de tweede periode van de competitie uitstekend begonnen met een overtuigende zege op Roda JC. Nadat Ideho in de eerste helft al knap raak wist te koppen, was het Sylla die binnen een halve minuut na rust de voorsprong verdubbelde. Vlak voor het Haags Kwartiertje door het Bingoal Stadion galmde was Van Mieghem die de Kroempels de genade klap uitdeelde: 3-0.

Bij de start van het treffen met Roda JC werd er een minuut stilte gehouden voor Johan Neeskens die afgelopen week op 73- jarige leeftijd is overleden. Tevens speelde de Hagenaars met rouwbanden, dit was ter nagedachtenis aan Raymond Ruifrok, teammanager van de O13 van ADO Den Haag, die in totale onverwachtheid vorige week overleed.

Met de terugkeer van Matteo Waem in de basiself beschikte hoofdtrainer Darije Kalezic over een nagenoeg fitte selectie. Slechts Granli, Hokke en doelman Van de Riet ontbreken nog.

lr241018ab18722

De eerste minuten van de wedstrijd waren wat onwennig voor de thuisploeg, maar in gevaar kwamen zij niet. ADO Den Haag rechtte de rug en voerde de druk steeds meer op. Na zich al meerdere malen in het vijandelijk strafschopgebied te hebben gemeld, was het Ideho die in minuut vijftien de trekker overhaalde. Na een goede, hoge voorzet van Van der Sloot, wist de linksbuiten van ADO Den Haag met een lastige kopbal de rechteronderhoek te vinden: 1-0!

Nikiema moest slechts één keer in actie komen en dat deed de goalie naar behoren, terwijl de grensrechter direct daarna voor buitenspel vlagde. Verder werden de toeschouwers in het Bingoal Stadion getrakteerd op een hardwerkend ADO Den Haag dat er werkelijk alles aan deed om de voorsprong te vergoten. Zo zag aanvoerder Schalk zag na een bekeken vrije trap van Van Mieghem zijn inzet aan de verkeerde kant van het doel verdwijnen. Na een sterke fase van ADO Den Haag, hielden de ploegen het restant van de eerste helft elkaar in evenwicht. Tot noemenswaardige kansen kwamen ze beide niet, waardoor de Residentieclub de kleedkamer opzocht met een minimale voorsprong: 1-0.

lr241018ab26036

Hoofdtrainer Darije Kalezic stuurde een ongewijzigd elftal opnieuw het veld op voor de tweede helft. Er was nog geen minuut verstreken toen Sylla het stadion opnieuw liet ontploffen. Een schot van buiten de zestien viel, via binnenkant paal, binnen: 2-0! En zo schoot ADO Den Haag uit de startblokken. Ondanks dat de thuisploeg de bovenliggende partij was en de ploeg uit Limburg het zichtbaar moeilijk had met de gretigheid van de Haagse ploeg, moest Nikiema nog wel in actie komen. Wederom deed de talentvolle keeper dit uitstekend en hield daarmee zijn doel schoon. Sylla had het op de heupen, maar zag ditmaal zijn pegel gestopt worden door Treichel ook de rebound van Vlak mocht er niet in. Slechts een minuut later leek de 3-0 wel werkelijkheid te worden, nadat Schalk binnenkopte uit een voorzet van Tomas, maar helaas ging de vlag omhoog; de aanvoerder stond buitenspel.

lr241018ab18905

Met nog ruim twintig minuten op de klok voerde Kalezic zijn eerste wissel door. Vigen kwam in het veld voor Schalk. Zowel Waem als Ideho probeerde de overwinning over de streep te trekken, maar zagen uiteindelijk Van Mieghem de genade klap uitdelen, nadat hij Treichel knap wist te omspelen: 3-0. Het leek even nog pijnlijker te worden voor de Kroempels, nadat ook Bonis de bal binnen wist te tikken. Gelukkig voor de uitploeg besloot de scheidsrechter anders en zag ADO Den Haag voor de tweede keer deze avond een doelpunt afgekeurd worden. ADO Den Haag was heer en meester in eigen huis en maakte aan de ongeslagen reeks van Roda JC einde: 3-0.

Aanstaande maandag reist ADO Den Haag af naar Jong Ajax, waarna het vrijdag 25 oktober De Graafschap ontvangt in het Bingoal Stadion. Aanvang 20.00 uur.