Sparta Rotterdam 1 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 13 juli 2024 14:00u
  • Sportpark Spartacus

Voor de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding trad ADO Den Haag in Middelharnis aan tegen Eredivisionist Sparta Rotterdam. Deze oefenwedstrijd was meer dan alleen een mooi affiche, de ticketopbrengst werd namelijk gedoneerd aan het goede doel; Stichting ALS. Op Sportpark Spartacus vielen alle doelpunten in de eerste helft, waardoor de ploegen met een 1-1 gelijkspel de benefietwedstrijd afsloten.

De basiself van ADO Den Haag werd gevormd door de vaste en bekende namen. Boayke, afkomstig uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag, op de linksbackpositie maakte het elftal compleet.

lr240713ab17583

De eerste minuten van de wedstrijden verliepen gecontroleerd. Beide partijen speelden de bal rustig rond en wachtten hun kansen af. Na bijna tien minuten spelen kwam deze dan ook. Namens Sparta kon de opgekomen Bakari het eerste schot lossen, nadat deze op een presenteerblaadje werd klaargelegd door Lauritsen. De rechtsback zag zijn inzet voorlangs gaan. Helaas voor ADO Den Haag moest er in de beginfase van de wedstrijd al een wissel worden toegepast. Aanvoerder Surmeli kon helaas niet verder en werd vervangen door De Bruin.

lr240713ab17746

Het duurde een geruime tijd voordat ADO Den Haag zich in vijandig doelgebied meldde. De inzet van zowel Vlak als Van der Sande waren niet scherp genoeg, waardoor de brilstand halverwege de eerste helft nog altijd op het scorebord stond. Na een halfuur spelen werd Lauritsen in scoringsrijke positie gezet, maar ook de spits van Sparta lukte het niet om de score te openen. De ploeg uit Rotterdam had het overwicht, maar effectief waren zij tot zover nog niet. Een fout van doelman Wentges moest er uiteindelijk voor zorgen dat Sparta alsnog op voorsprong kon komen. ADO Den Haag ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde voor rust nog op gelijke hoogte te komen. Dit lukte ook. Een scherpe vrije trap van Van Mieghem, leek nog even aangeraakt te worden door Van der Sande, maar ging rechtstreeks tegen de touwen: 1-1. Zodoende gingen de ploegen de kleedkamers opzoeken met een 1-1 ruststand.

lr240713ab17872

De ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Een goed verdedigende actie van Waem voorkwam dat Sparta bij de start van de tweede helft al voorsprong kon komen. ADO Den Haag zocht aan de andere kant van het veld ook steeds vaker de aanval op. Vlak kwam ongelukkig uit in zijn stappen, waardoor hij geen vaart achter zijn schot kon zetten en ook Schalk was niet trefzeker nadat hij uit de draai een poging waagde. Ideho was eveneens dichtbij, nadat hij zich goed vrij had gespeeld, maar ook hier reageerde de keeper van Sparta alert op. In tegenstelling tot de eerste helft waren het nu de bezoekers die het heft in handen namen.

lr240713ab17900

ADO Den Haag had gedurende de tweede helft wat ongeluk in de eindpass, waardoor het na ruim 60 minuten spelen nog altijd gelijk stond in Middelharnis. Voor het laatste kwartier van de wedstrijd bracht hoofdtrainer Darije Kalezic negen nieuwe namen. Alleen Waem en De Bruin bleven staan. Helaas lukte het ook hen niet om het verschil te maken, waardoor ADO Den Haag de benefietwedstrijd tegen Eredivisionist Sparta Rotterdam met een 1-1 gelijkspel afsloot.

Karakteristieken
Sparta Rotterdam – ADO Den Haag 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 31. Lauritsen 1-0, 38. Van Mieghem 1-1

Opstelling Sparta Rotterdam 1e helft: Olij (K), Bakari, Meissen, Velthuis, Van der Kust, Baas, Verscheuren, Clement, Neghli, Lauritsen, Mito
Opstelling Sparta Rotterdam vanaf minuut 60: Olij (K), Reith, Meissen, Quintero, Kleijn, De Guzmán, Nassoh, Baas, Oufkir, Rosario, Warmerdam

Opstelling ADO Den Haag 1e helft: Wentges (K); Van der Sloot, Esajas, Waem, Boakye; Sürmeli © (.9 De Bruin), Schalk, Vlak; Van Mieghem, Van der Sande, Ideho
Opstelling ADO Den Haag vanaf minuut 72: Nikiema (K); Does, Payne Heesen, Waem ©; De Bruin, Karijowidjojo, Struick; Dijkhuizen, Houwaart, Maasland