Westlands Elftal 1 - 3 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Woensdag 10 juli 2024 18:00u
  • Sportpark de Hoge Bomen

ADO Den Haag heeft ook de tweede oefenwedstrijd in voorbereiding op het seizoen 2024-2025 winnend afgesloten. Op sportpark de hoge bomen werd het 1-3 tegen een selectie van spelers uit het Westland en Midden-Delftland.

ADO Den Haag startte met Steven van der Sloot, die vorige week bij ADO Den Haag gepresenteerd werd, in de basis. Ook Devyn Payne en Ronny Boakye mochten het vanaf het eerste fluitsignaal laten zien.

lr240710ab20041

Al na vijf minuten was het echter ADO Den Haag dat al tegen een achterstand aankeek. Verdedigend zag het er bij de Haagse ploeg niet goed uit waardoor een droge knal in de verre hoek genoeg was om Wentges te verschalken.

Van lange duur was de achterstand echter niet. Binnen vier minuten was het namelijk de debutant in het geel groen, Steven van der Sloot, die een mooie aanval bekroonde door knap de gelijkmaker binnen te schieten.

lr240710ab29999

In de loop van de eerste helft waren er vooral voor Schalk en v/d Sande grote kansen te noteren maar tot een voorsprong kwam het nog niet. Ook niet drie minuten voor rust toen Ideho na een knappe actie de bal op de paal schoot en de rebound door van Mieghem werd binnengeschoten maar werd afgekeurd wegens buitenspel.

lr240710ab16501

In de tweede helft een ander ADO Den Haag binnen de lijnen. Zo maakten Does, Esajas, Surmeli, Struijck, Dijkhuizen, Houwaart en Maasland hun opwachting. Later in de tweede helft zouden ook v/d Riet, Karijowidjojo en Ozcan nog invallen.

Nog geen twee minuten na de start van de tweede helft was het ADO Den Haag dat nu wel op voorsprong kwam. Dijkhuizen mocht de 1-2 noteren. Nog geen vijf minuten later leek Houwaart de 1-3 op het scorebord te noteren maar wederom ging de goal niet door wegens buitenspel. Het geluk was duidelijk niet aan Haagse zijde want ook na ruim vijfenzestig minuten op de klok werd een mooie aanval afgerond door Dijkhuizen. Wederom ging echter de vlag omhoog waardoor ook dit doelpunt werd afgekeurd. In de 89ste minuut kwam de 1-3 er alsnog. Maasland mocht een knappe aanval afronden en zette zo de eindstand op het scorebord.

lr240710ab16558

Karakteristieken: Westlands elftal – ADO Den Haag

Scoreverloop: 1-0, 1-1 (8. Van der Sloot), 1-2 (47. Dijkhuizen), 1-3 (89. Maasland)

Westlands Elftal: Van der Helm, van den Bos, van Vliet, van den Berg, de Groot, Bransen, Groothuizen, Havinga, de Bruijn, van der Voort, Lemckert

Opstelling ADO Den Haag 1e helft: Hugo Wentges, Steven v/d Sloot, Matteo Waem, Ronny Boakye, Finn de Bruin, Daryl van Mieghem, Jari Vlak, Jort v/d Sande, Joel Ideho, Devyn Payne, Alex Schalk

Opstelling ADO Den Haag 2e helft: Wentges, Payne, Does, Esajas, Waem, De Bruin, Surmeli, Struijck, Dijkhuizen, Houwaart en Maasland

Auteur: Robin Burgman
Fotografie: Angelo Blankespoor