De beloften van ADO Den Haag hebben maandagavond wederom geen overwinning kunnen behalen. Uit bij Jong Feyenoord/Excelsior verloor het team van coach Wilfred van Leeuwen met 3-1. Anders dan de uitslag misschien doet vermoeden was ADO Den Haag zeker niet kansloos. De groen-gelen speelden - zeker in de tweede helft - een goede wedstrijd, en creëerden ook een flink aantal kansen. Lange tijd was er ook uitzicht op een punt voor ADO Den Haag, maar door twee tegengoals in de slotfase gingen er toch geen punten mee naar de Hofstad.

Feyenoord/Excelsior kwam als beste uit de startblokken op Varkenoord, en bekroonde dit al in de negende minuut met een doelpunt. Spits Mick van Buren rondde een lage voorzet van Guyon Fernandez koelbloedig af. De Rotterdammers bleven de touwtjes in handen houden. De wedstrijd kantelde echter nadat Feyenoord/Excelsior een penalty miste. In de 25e minuut werd Fernandez neergelegd in het strafschopgebied. Mitchell Te Vrede mocht aanleggen voor het buitenkansje, maar hij zag zijn inzet gestopt door Robert Zwinkels. Zoals gezegd ging ADO Den Haag na de onbenutte strafschop beter spelen. Vlak voor rust leverde het overwicht de gelijkmaker op. Serhat Koksal kreeg de bal voor de voeten uit een afgeslagen aanval. De middenvelder aarzelde niet en volleerde op mooie wijze raak. Ook na de pauze bleef ADO Den Haag de bovenliggende partij. Het kreeg ook grote kansen via onder meer Robin Janmaat en Mike van Duinen. En Feyenoord had een rode kaart kunnen krijgen nadat Stanley Elbers te grof gestopt werd rond de middenlijn. De scheidsrechter zag hier echter niks in en liet doorspelen. Ondanks het Haagse overwicht kreeg ook Feyenoord/Excelsior nog een paar goede mogelijkheden. Maar telkens vond de ploeg van coach Anderé Hoekstra keeper Zwinkels op hun weg, die daardoor ADO Den Haag - zoals wel vaker dit seizoen - op de been hield. ADO Den Haag leek af te stevenen op een punt. Maar in de slotfase ging de ploeg van Van Leeuwen hartstochtelijk opzoek naar de winnende treffer. Deze aanvalslust moest de ploeg bekopen met een goal aan de andere kant van Te Vrede in de 80e minuut op aangeven van Niels Vorthoren. Toch zat een gelijkspel er nog altijd in. Zelfs Zwinkels ging bij een corner mee naar voren om nog een doelpunt te forceren. Deze hoekschop werd echter verdedigd door Feyenoord/Excelsior, waarna Shabir Isoufi de bal in de schoot geworpen kreeg. Voor hem was het een koud kunstje de 3-1 binnen te tikken in een leeg doel. Het bleek tevens de eindstand. Andermaal een nederlaag voor ADO Den Haag, maar Van Leeuwen was zeer te spreken over zijn team. “Ik ben zeer content over het vertoonde spel”, vertelde de coach. “Zeker in de tweede helft waren wij de betere. We hadden daardoor zeker een punt verdiend, maar dat ging op het laatst toch nog fout. Toch wil ik het team een compliment maken. Zeker de jonge jongens deden het goed. En dat terwijl ze normaal gesproken met het elftal Onder 21 meedoen.” Volgende week komen de beloften niet in actie vanwege de interlandweek. Over twee weken mag ADO Den Haag weer aantreden. Op maandag 17 oktober (18.30 uur) staat de thuiswedstrijd tegen Jong AZ op het programma.