Het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen is er zaterdag in Heerenveen niet in geslaagd het voorbeeld van de hoofdmacht te volgen. Dit keer trokken de Friezinnen met 3-1 aan het langste eind.

In het Friese Haagje maakten Heerenveen en de Haagse beloften er een aantrekkelijke open wedstrijd van. Al vroeg in de wedstrijd was de Friese aanval de Haagse defensie een keer te slim af: 1-0. Bij de eerste mogelijkheid voor ADO Den Haag vuurde Ilham Abali over.Tien minuten voor de pauze werd het toch gelijk. Shanique Dessing behield het overzicht en gaf spits Liz Rijsbergen de kans om met een strakke uithaal af te ronden: 1-1. Helaas bleef die stand niet lang op het scorebord staan en kon Heerenveen met een voorsprong van 2-1 de kleedkamer opzoeken.

Met veel wisels slaagde het Haagse team er na de pauze niet in veel kansen af te dwingen. Invalster Naomi Piqué besloot een mooie aanval van achteruit met een schot voorlangs en een vrije trap van Dessing was een makelijke prooi voor de Friese doelvrouw. Aan de andere kant verrichtte Maaike van Klink kort voor tijd een knappe redding, maar moest zich daarna in blessuretijd toch nog een keer gewonnen geven bij een afstandsschot: 3-1.