Laatste nieuws

In een goed gevuld Cars Jeans stadion duurde de wedstrijd van het eerste elftal net een minuut te lang om aartsrivaal Ajax de eerste seizoensnederlaag toe te brengen. Hoewel een gelijkspel tegen de landskampioen een uitstekend resultaat is, had een overwinning het weekend voor de ADO fans noch nog de nodige glans gegeven na drie minimale nederlagen op zaterdag bij de jeugdploegen.

ADO Den Haag Vrouwen 1 had wat goed te maken na de dramatische seizoenstart bij Excelsior. Vanaf het begin werden de Amsterdamse gasten afgejaagd en met echt Haags spel werden de harten van de fans veroverd. Twee doelpunten van Victoria Pelova gaven de gastvrouwen een geweldige start. Vlak voor rust leverde een slordigheidje in de defensie een tegentreffer op. Na rust een zelfde beeld, een feller ADO dat probeerde om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken en een landskampioen, die probeerde om er tussendoor te combineren. De Haagsen hadden aan het begin van de tweede helft echt pech dat de scheidsrechter de bal, na een overtreding binnen de beruchte lijnen, niet op de stip legde. Hij besloot tot een vrije trap net buiten de 16.
Een, naar de beelden later uitwezen, verkeerde beslissing, helaas is er in de Eredivisie Vrouwen nog geen VAR. In de 90e minuut was het eindelijk toch Ajax dat de gelijkmaker uit een scrimmage binnen tikte.

Net als de eerste twee bekerrondes behaalden de 3 jeugdploegen wederom dezelfde resultaten. Na 3 gelijkspelen in de eerste ronde en drie minimale overwinningen in de tweede, verloren nu de 3 teams allemaal met 1 goal verschil. Gevolg is helaas wel dat zowel de Beloften als de O16 en O14 op de 3e plaats eindigden in hun bekerpoule, en dus zijn uitgeschakeld.

De Beloften moesten tegen Ter Leede winnen om de volgende bekerronde te halen. In een rommelige eerste helft hadden de jonge Haagse talenten vooral veel moeite met de grote en snelle centrumspits van de Sassenheimers. Nadat een half weggewerkte hoekschop de 0-1 opleverde was het later een counter die de achterstand verdubbelde. In de tweede helft drong de ploeg van trainers Rikaart en Boshuizen wel aan, maar verder dan een 1-2 uit een penalty van Katelyn Hendriks kwam de ploeg niet.

Bij winst in de thuiswedstrijd tegen Sportlust`46 zou het O16-team verzekerd zijn van de eindoverwinning in deze bekerpoule. Ook de tegenstander uit Woerden maakte nog kans. Het werd dan ook een stevige pot voetbal, die beide ploegen tot het uiterste dwong. In de eerste helft scoorde de gasten de 0-1 en had ADO enkele kleine mogelijkheden. De tweede helft drong ADO wel aan en was het Sportlust dat vooral in de counter de voorsprong had kunnen vergroten. Omdat zij dit verzuimden, bleef het tot het einde spannend. Uiteindelijk bleek de ruststand ook de eindstand.

De O14-ploeg van Stephan Vos moest aantreden in Zoeterwoude tegen SJZ JO13-1. In een voetballend slordige wedstrijd hadden de Groengelen het moeilijk om het veld groot te houden en tot nauwkeurig opbouwen te komen. Een van die slordigheden in de opbouw plus een break-out van de gastheren maakten dat het doelpunt van Senna Smulders niet voldoende was voor de overwinning.